Barwniki spożywcze (w płynie)

Barwniki spożywcze (w płynie)

Barwniki spożywcze - są substancjami dodatkowymi nadającymi lub przywracającymi barwę środkom spożywczym. Barwniki spożywcze stosowano już w średniowieczu. Używano wówczas w celu zmiany barwy produktów chlorofili wyodrębnionych. z liści roślin, ekstraktów z marchwi i ochry z buraków.


Barwniki spożywcze w płynie - do ciast, kremów, galaretek i lodów

Kolory:

  • biały: E-170
  • brązowy: HT E155
  • czarny: FC-N
  • czerwony: E-124
  • fioletowy (filolet): F-5
  • granatowy: E133 + FC-N
  • niebieski: E-133
  • pomarańczowy: E-110
  • różowy (amarant): E-123
  • zielony: E-104 + E-132
  • zielony jasny limonowy (zieleń cukrowa A )
  • zielony pistacjowy: FC
  • żółty: E-102
  • inne kolory - na zamówienie.

1 sztuka barwi ok. 1 kg ciasta.

Cena netto

1,25 zł
VAT: 23%

Nominał

6 ml

Opakowanie

20 szt.